Valoisa Jean d’Trans -dokumentti tekijöineen mukana KINOS-perjantaissa

Still 4

Niko Kostetin käsikirjoittama ja ohjaama dokumentti Jean d’Trans (2016) on valoisa ja ajatuksia herättävä elokuva erilaisuudesta ja sen hyväksymisestä.

Jeanne d´Trans koostuu hetero-ohjaajan haastatteluista transvestiittien ja transsukupuolisten seurassa. Dokumentti tarkastelee aikamme sukupuolirooleja niiden ihmisten kokemusten kautta, jotka ovat onnistuneet haastamaan ne kaikki. Oman erilaisuuden tiedostaminen ja hyväksyminen voi kuitenkin olla vaikeaa. Dokumentissa teemoja käsitellään niin asiantuntijoiden kuin kirkonkin näkökulmasta.

Elokuvassa esiintyvät mm. Euroopan ainoa transsukupuolinen showpainija Jessica Love sekä valtakunnallisen Sukupuolena Ihminen -näyttelyn lanseerajat Maiju Ristkari ja kansainvälisesti palkittu valokuvaaja Vesa Tyni. Tuloksena on hyvin elämänmyönteinen katsaus sukupuolivähemmistöjen maailmaan, jossa ihmisarvo ei ole sukupuoleen tai seksuaalisuuteen sidottua, eikä niistä riippuvaa, vaan se elää meissä kaikissa. Tasapuolisesti!

Elokuva on toteutettu yhdessä Turun elokuvaajien kanssa ja se sai ensi-iltansa viime syksynä Vinokino-festivaaleilla.

Niko Kostet: Jean d’Trans (2016) Kino Iiriksessä perjantaina 17.3. klo 19. Paikalla tekijävieraita. Sisäänpääsy KINOS-passilla (5€).

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s